• " Wat ondervraagt gij Mij? Ondervraag degenen, die het gehoord hebben, wat Ik tot hen gesproken heb; zie, dezen weten, wat Ik gezegd heb. " Joh 18:21

Meer over Informatie

Nieuwsbrief 17 april

17 april 2021

Update van de kerkenraad en kerkvoogdij

Schoonrewoerd, 17 April 2021

‘Alles heeft een bestemde tijd…

Beste gemeenteleden,

Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief van uw kerkenraad en kerkvoogdij.

In Prediker 3 lezen we dat alles een bestemde tijd heeft. De kanttekeningen geven aan dat alles op deze wereld veranderlijk is en wisselt. We leven nu ruim een jaar met corona. Persconferentie, maatregelen en aanpassingen, het is een soort refrein. Aan de andere kant wil het maar niet wennen. Er is verlangen om elkaar weer te ontmoeten, om naar de kerk te gaan, om te zingen, om God te loven en te prijzen. Juist doordat we maar gedeeltelijk samen kunnen komen wordt zo het verlangen geboren om weer met de hele gemeente naar de kerk te gaan. Zo zal je ook geen rust en vrede vinden in deze wereld om zo het verlangen te stimuleren naar God en Zijn plan met deze wereld. We kunnen lezen en onderzoeken om erachter te komen waar het begon en waarom het allemaal gebeurd en waar het gaat eindigen. Pred 3:11 zegt; Hij heeft ieder ding schoon gemaakt op zijn tijd; ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd, zonder dat een mens het werk, dat God gemaakt heeft, kan uitvinden van het begin tot het einde toe.

We zullen het nooit overzien en begrijpen. God kan je gewoon niet altijd snappen,… maar wel aanbidden.

Uitnodigingsbeleid kerkdiensten

De huidige maatregelen die gelden vanaf 10 maart zullen gehandhaafd blijven.
We zitten nog in een lockdown waarin de overheid door het hoge aantal besmettingen, ziekenhuizen- en IC-opnames zich beperkt tot enkele versoepelingen. In binnenruimtes, kerkgebouwen,  zal zeker nog een periode van waakzaamheid gelden. Als de landelijke overheid en hier opvolgend de HHK ons ruimte geeft om te versoepelen zal ook ons uitnodigingsbeleid hierop volgen.

Overige kerkelijke activiteiten
Veel activiteiten hebben door de maatregelen niet kunnen plaatsvinden. De mogelijkheden van on-line uitzendingen zijn goed benut. De behoefte elkaar fysiek te ontmoeten wordt erg gemist. Nu het aantal geplande activiteiten door het einde van de winterseizoen zijn verlaagd is er geen directe aanleiding de maatregelen aan te passen. Graag geven we eenmalig als afsluiting van het winterseizoen de gelegenheid om als geleding (club, vereniging etc.) bij elkaar te komen in het Kerkgebouw. Als een activiteit nog niet gepland staat in de digitale agenda dan voor akkoord uw verzoek doorgeven aan Kerkvoogd Louis Rietveld (Telnr. 641372).

Heilig Avondmaal
De invulling om de dienst van de bediening Heilig Avondmaal voor de gehele gemeente mogelijkheid te maken is door het aantal uitnodigingen (30) per kerkdienst nog beperkt. De komende periode zal gekeken welke praktische invulling(en) mogelijk zijn.

Kerktijd.nl.
Als u nog niet bent ingeschreven in ons uitnodiging systeem “Kerktijd.nl” en u wilt graag weer de kerkdienst bijwonen dan kun u dit doorgeven aan Kerkvoogd Louis Rietveld.

Als er geen e-mail adres in “Kerktijd.nl” is vermeld zal U worden gebeld als “Kerktijd.nl” U heeft uitgenodigd voor een kerkdienst.

Voor alle vragen en/of opmerkingen over “Kerktijd.nl” kunt u contact opnemen met Kerkvoogd Louis Rietveld.

Geef de nieuwsbrief door
Deze nieuwsbrief wordt per email verspreid en bereikt daarom niet standaard alle gemeenteleden. Kent u gemeenteleden die geen email hebben? Wilt u dan de nieuwsbrief uitprinten en doorgeven? Zo helpen we elkaar.

Tot slot
Nu al meer dan een jaar worden we beperkt in onze vrijheid op te kunnen gaan naar Gods Huis, we zien uit na de samenkomst zonder de maatregelen.

 

Voor alle datums en gebeurtenissen in de toekomst gelden de woorden vanuit Jacobus 4:15 “Indien de Heere wil en wij leven”.

 

Gods zegen toegewenst.

Uw kerkenraad en kerkvoogdij

Agenda

Contact

Afbeeldingsresultaat voor typing

Locatie

  • © hersteld hervormde kerk 2022